Burada ilgi çekecek birçok şey var. Keyfinize bakıp sunduklarımızı inceleyin, hakkımızda bilgi edinin. Umarız, sitemizi beğenmişsinizdir. Bize mesajınızı bırakın.
Kalorifer peteği, kış aylarında ısınmayı kolay hale getirir. Günümüzde neredeyse her evde kalorifer peteklerine rastlanır. Ancak kalorifer petekleri çok çabuk kirlenebilir. Kirlendiklerinde de yaydığı ısı azabilir. Bu nedenle sık sık bakım gerektirir ve temizlenmesi lazımdır. Yapılan bir araştırmaya göre de temizlenen kalorifer petekleri daha az enerji harcar.
Kalorifer peteğinin arasında gözüken kirler rahatsız edici derecede kötüdür. Ayrıca tozlu kalorifer, burun akıntısı, hapşırma, öksürük gibi problemleri de beraberinde getirmektedir. Kalorifer bakımını zamanında ve verimli yapmadığınız takdirde, ısı kaybından ve yüksek tutarda elektrik faturası ödeme sorunlarıyla karşı karşıya kalırsınız.
Ev temizliği sırasında çoğu zaman petek temizleme nasıl yapılır diye düşünürüz. Kalorifer peteklerinin temizlenmesi hem sağlığınız hem daha etkili ısınmanız için gereklidir. Peki, evde petek nasıl temizlenir ve püf noktaları nelerdir? İşte, evde petek temizleme nasıl yapılır sorusuna yanıt olabilecek detaylar
1) Kaloriferi Kapatın
Temizlik işlemine başlamadan önce kaloriferi kapattığınızdan emin olmalısınız. Böylece su ve ısı akışını kesmiş olacaksınız. Ayrıca çalışır durumdaki kalorifer daha fazla toz çeker. Bundan da kurtulmuş olacaksınız. Kış aylarından ziyade yaz aylarında temizlik yapmanız önerilir.
2) Kalorifer Kapağını Çıkarın
Petek içi nasıl temizlenir diye düşünüyorsanız, üzerindeki ızgara şeklindeki kapağı çıkarmanız gerekir. Kalorifer peteklerinin kapak kilit sistemleri birbirinden farklıdır. Bu sebeple nasıl çıkarılması gerektiğini bilmeden çıkarmaya çalışmayıız.
3) Kaloriferin Altına Örtü Serin
Evde kalorifer temizliği detaylı bir çalışma olduğu için altına örtü sermeniz önerilir. Bu sayede altına dökülen toz veya kirler halınıza gelmemiş olur. Dolayısıyla havlu veya örtü sermeyi unutmayın.
4) Elektrikli Süpürge ile Temizleyin
Petek araları nasıl temizlenir sorusunun cevabı da merak edilir. Petek aralarını elektrikli süpürge ile temizleyebilirsiniz. Kalorifer peteğinin aralarını ve arkasını önce elektrikli süpürge ile temizledikten sonra ardından bir sopaya bez geçirerek silin. Peteğin önünü ise sabunlu su ve temiz bez yardımı ile temizleyin. Ardından kuru bir bez yardımı ile kurulamalısınız. Bu sayede kaloriferleriniz paslanmaz.
5) Peteğin Kapağını Sıkıca Kapatın
Temizlik işleminiz bittiğinde peteğin kapağını sıkıca kapatın. Temizleme işleminiz bitti. Altındaki örtüyü veya havluyu alabilirsiniz.
Kombi kapatılmalıdır. Balkon veya banyoda bulunan vanalar suyun boşaltılmasını sağlar. Bu vanalara suyu boşaltmalısınız.
Boşaltma işlemi bitince kombi giriş vanaları olarak bilinen 2 filtre bulunur. Bu vanalar anahtar ile açılmalıdır.
Ardından içerisindeki süzgeçler çıkarılmalıdır. Bu filtreler çamaşır suyu dolu kabın içerisinde bekletilmelidir.
Peteklerdeki radyatör vanalarının altlı ve üstlü olacak şekilde kapatılmalıdır. Bunun sonucunda petekleri yerinden çıkartıp banyoya taşıyabilirsiniz.
Petekler taşınırken dikkatli olunması gerekir. Petek içerisine tazyikli su verilerek iyice temizlenmelidir. Su kirliden berrağa dönene kadar bu işleme devam etmelisiniz.
Diğer petekler için de aynı işlem yapılmalıdır. Daha sonra sıra ile petekleri yerlerine takmalısınız.
Filtre yerine takılınca da peteklere eski seviyesine kadar su basmalısınız. Vanaları kapatıp havalarını almalısınız. Çünkü peteklerdeki hava ısınmaya engel olmaktadır.
Hava alma işlemini petek purjöründen su gelmeye başladığında durdurabilirsiniz. Bu işlemlerin sırasıyla olması gerekir. Aksi takdirde, kaloriferler bozulabilir.
Kalorifer peteğinin çevresini boşaltmalısınız.
Halı varsa kaldırmalısınız.
Peteğin altına havlu veya bez sermelisiniz.
Çamaşır suyu ile petekleri temizlemelisiniz. Ayrıca başka bir temizlik ürününü de kullanabilirsiniz.
Sünger yardımı ile petekleri ovalamalısınız.
İstediğiniz seviyeye geldiğinde nemli bir bezle son kez siliniz.
Ardından kuru bir bez yardımı ile kurulayınız. Eğer bu şekilde çıkmıyorsa peteklerinizi temizlemeniz önerilir.
Bir kat astar boya ile boyayınız.
Ardından üzerine bir kat temizlik boyası ile boyayınız.
Bu sayede ilk günkü beyazlığına kavuşacaktır.
Boya fırçasını da hemen temizlemeyi unutmamalısınız.
Petek Temizleme Makinesi ile Kalorifer Peteği Nasıl Temizlenir?
İlk başta banyodaki radyatörü sökmelisiniz.
Petek temizleme hortumunun bir ucunu makineye bir ucunu da radyatörün vanasına takmalısınız.
İkinci hortumun bir ucunu radyatör vanasına bağlayıp diğer ucunu da tahliye için klozetin içerisine koymalısınız.
Tesisata su verebilmeniz için banyodaki en yakın musluğu kullanmanız önerilir.
Şebeke hortumunu makineye bağladıktan sonra makineyi su ile doldurmalısınız.
Bu işlem ile tesisat borularında biriken kirli suyu dışarı atmış olursunuz.
Kirli su temizlendikten sonra temizleyici kimyasal madde makinenin içerisine konularak tesisata aktarılır.
Kombinin basıncını ayarlayıp peteklerin havasını almalısınız. Ardından kombiyi 1 saat çalıştırarak kimyasal maddenin sistemde dolaşması sağlanır.
Kimyasal madde 1 saat peteklerde dolaştıktan sonra bu madde tesisattan çıkarılmalıdır.
Kalorifer Peteği Ne ile Temizlenir?
Kalorifer peteğini temizlemek için bir kovaya su doldurun. Suya sıvı sabun doldurmalısınız. Temiz bezi bu kovanın içerisine daldırın. Suyun fazlasını sıkın. Nemli bez ile kaloriferin dış cephesini silmelisiniz. Ardından kalorifer peteğini kurulamalısınız.
En İyi Petek Temizliği Nasıl Yapılır?
Petek temizliği ve bakımında ilk önce peteğin arkasında kalan tozları elektrikli süpürge ile temizlemelisiniz. Peteklerin içleri açılarak sopaya bez takılarak içerisi silinir. Nemli bez ile dışı silinir. Ardından kuru bezle kurulanır.
Referansımız tüm bingöl ve yaptımız temiz
Bir tatil indirimi veya haftalık özel bir indirim mi sunuyorsunuz? Müşterilerinizi bu muhteşem fırsatla heyecanlandırmak için burada duyurun.
Yeni bir yer mi açtınız; mağazanızı yeniden mi tasarladınız veya yeni bir ürün ya da hizmet mi eklediniz? Bu haberi kendinize saklamayın; paylaşın, duymayan kalmasın.
Müşterilerin soruları varsa, bizim de yanıtlarınız var. En sık sorulan soruları ekleyin; böylece herkes kazançlı olsun.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.